## INTERNATIONAL MONETARY FUND (IMF)

## **Outreach Seminar**

## Updates of the Statistical Manuals (2025 SNA and BPM7) 06 - 07 March 2024

Day 1 (06 March 2024): Joint Session—2025 SNA and BPM7				
	(00 Mar			
1:00 p.m. – 1:15 p.m.		Opening Remarks		
(15 min) 1:15 p.m. – 1:45 p.m. (30 min)	JL-1	Main Objectives, Priorities, and Procedures for <b>Updating the Balance of Payments and International Investment Position Manual</b> and the <b>System of National Accounts</b>		
1:45 p.m. – 2:15 p.m. (30 min)	JL-2	Building Blocks: Integrated Framework, Accounting Principles, Economic Territory, Institutional Sectors, and Residence.		
2:15 p.m. – 2:45 p.m. (30 min)	JL-3	Globalization		
2:45 p.m. – 3:00 p.m. (15 min)		Break		
3:00 p.m. – 3:30 p.m. (30 min)	JL-4	Digitalization		
3:30 p.m. – 4:00 p.m. (30 min)	JL-5	Communicating and Disseminating Economic Statistics		
4.00 p.m. – 4.30 p.m. (30 min)		Discussion and Questions		
Day 2 (07 March 2024): Parallel Session 1 – BPM7				
1:00 p.m. – 1:15 p.m. (15 min)	BL-1	BPM7: Main Features and Outline		
1:15 p.m. – 1:45 p.m. (30 min)	BL-2	BPM7: Cross-cutting themes		
1:45 p.m. – 2:15 p.m. (30 min)	BL-3	BPM7: Current and Capital Account		
2:15 p.m. – 2:30 p.m. (15 min)		Break		
2:30 p.m. – 3:00 p.m. (30 min)	BL-4	BPM7: Integrated International Investment Position: Direct Investment, Portfolio Investment		
3:00 p.m. – 3:30 p.m. (30 min)	BL-5	BPM7: Integrated International Investment Position: Other Investment, Reserve Assets		
3:30 p.m. – 4:00 p.m. (30 min)		Discussion and Questions		
Day 2 (07 March 2024): Parallel Session 2 – 2025 SNA				
1:00 p.m. – 1:30 p.m. (30 min)	SL-1	2025 SNA: Overview and Main Changes		
1:30 p.m. – 2:00 p.m. (30 min)	SL-2	2025 SNA: Financial Issues		

2:00 p.m. – 2:15 p.m. (15 min)		Break
2:15 p.m. – 2:45 p.m. (30 min)	SL-3	2025 SNA: Wellbeing and Sustainability, Informal Economy
2:45 p.m. – 3:15 p.m. (30 min)	SL-4	Thematic and Extended Accounts
3:15 p.m. 3:45 p.m. (30 min)		Discussion and Questions