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INTERPRETATION OF ADR 

Chapter 1.6 

Application of 1.6.5.8 

Transmitted by the Government of France 

 With the adoption of new requirements applicable to EX/II and EX/III vehicles, in 
particular in Chapter 9.3, a transitional measure was introduced into 1.6.5.8.  This transitional 
measure restricts to 31 December 2014 the use of EX/II and EX/III vehicles constructed in 
conformity with ADR requirements applicable prior to 1 January 2005. 

 A provision of this nature conveys the impression that the earlier requirements of ADR 
were less exacting than the new requirements and that the Working Party wanted the older 
vehicles to be taken out of circulation or upgraded.  In our opinion, the requirements in force 
since 1 January 2005 are not more binding; the requirements concerning the materials of the 
driver’s cab have been deleted (former 9.2.4.2.1) and the provisions of 9.3.3 and 9.3.4 are 
similar. 

 In the circumstances, what does the transitional measure to be included in 1.6.5.8 mean? 

 The Government of France would like to have the Working Party’s opinion. 
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